“Introductie in Mediation, anders kijken naar conflict”

October 11, 2017
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 11/10/2017
7:00 pm - 9:00 pm

Location
University of Aruba

Categories


The Institute for Financial Education Aruba (Stichting Opleidingen Financiële Sector), nodigt u hierbij uit voor een lezing met Mevr. Mr. Pien Hoogenboom-Statema, getiteld:

“Introductie in Mediation, anders kijken naar conflict”

Wanneer wij zelf conflicten hebben zijn wij over het algemeen overtuigd van ons eigen gelijk. Vervelend is dat de andere partij daar net zo over denkt. Vandaar dat we een conflict hebben. Een rechter kan dan uitspraak doen over wie er ‘echt’ gelijk heeft.

Aan deze route kleven nadelen:

  • Rechterlijke procedures duren vaak lang, al die tijd suddert het conflict of escaleert het nog verder;
  • De rechter doet een uitspraak waarbij er altijd 1 partij wint en 1 partij verliest;
  • Rechters kunnen alleen uitspraak doen over juridisch relevante zaken: conflicten bestaan vaak uit veel meer dan wat juridisch relevant is;
  • Gerechtelijke procedures en de ondersteuning die mensen daarin nodig hebben (denk aan advocaten en andere adviseurs) kosten veel geld.

We kunnen ook anders naar conflicten kijken. Wanneer we samen met een mediator, een onafhankelijke procesbegeleider, aan tafel gaan met de andere partij. Daar is wel wat voor nodig: moed, een bereidheid er samen uit te komen en een wil om het conflict voor eens en voor altijd op te lossen. Wanneer die wil en bereidheid er is ontstaan aan de mediationtafel mooie oplossingen.

In deze introductie vertelt mr. Pien Hoogenboom-Statema over mediation. Wat doet een mediator dan precies? Over welke kwaliteiten beschikt een goede mediator? In wat voor soort zaken kan een mediator worden ingezet. Natuurlijk is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Mr. Pien Hoogenboom-Statema is verbonden aan The Lime Tree, opleidingsinstituut en mediationbureau in Nederland. The Lime Tree biedt mediationtrainingen aan op Curaçao.

Datum:     11 oktober 2017
Tijd:           7:00 PM – 9:00 PM
Plaats:       Aula van de Universiteit van Aruba
Toegang:  Gratis

Bookings

Bookings are closed for this event.